EV Europe – De 100% lithium E-xperts!

Uw betrouwbare totaalpartner

Mede door de vele jaren ervaring met lithium accu systemen in mobiele systemen is EV Europe ook uitgegroeid tot een betrouwbare partner voor het ontwerp en de levering van klant specifieke Lithium accusystemen en de bijbehorende laadsystemen. EV Europe is in staat lithium accusystemen helemaal klant specifiek voor u te ontwerpen, te bouwen en te testen als “drop inn” en “plug & play” systeem.

Zoals iedereen weet gaan de huidige ontwikkelingen op gebied van lithium accutechniek hard. Door de modulaire opbouw van de door EV Europe ontworpen systemen kan eenvoudig aangepast worden naar een verbeterde cel als deze op de markt komt. EV Europe is dan ook goed in staat u te adviseren op basis van uw gewenste specificaties, de praktijkervaring van EV Europe en op basis van de huidige stand van accutechniek.

Klant specifieke oplossingen

EV Europe ontwerpt, bouwt en test in eigen huis de volgende lithium accusystemen:

  • LifePo4 accusystemen
  • NCM accusystemen
  • Lichtgewicht Lithium accusystemen met meer dan 200 Watt per kWh
  • Watergekoelde hoog vermogen lithium systemen met een continue vermogens van boven de 8C
  • Geintegreerde modules inclusief Battery Management Systeem, battery contactors, Service disconnect, zekeringen en de geschikte acculaders acculaders.

Voor het instellen of bijstellen van lithium accusystemen van EV Europe is geen extra programmeer apparatuur, software dongles of dure software nodig. De software wordt kosten loos ter beschikking gesteld, de verbinding vindt plaats via een USB aansluiting op de buitenzijde van ieder Lithium accuysteem.

State of the art techniek

EV Europe levert accusystemen volgens de nieuwste stand van techniek. Inwendig wordt het complete accusysteem gecontroleerd en aangestuurd door een R10.4 gecertificeerd Battery Management Systeem dat van ieder cel(blok) de celvoltages en celtemperaturen meet en tevens de in- en uitgaande stromen met een nauwkeurige stroom sensor met een dubbel bereik van 0-100 en 0-1000 ampere voor nauwkeurige State of Charger bepalingen in ieder stroom bereik. Standaard is ieder accupakket uitgerust met bluetooth communicatie om eenvoudig de huidige status en eventueel storingen uit te kunnen lezen in een gratis beschikbare App.

Communicatie met het accusysteem kan plaats vinden met seriële RS232 communicatie of via een CAN2.0 bus op 125 – 250 – 500 of 1000 kbps.

Van groot belang voor de goede werking van een Lithium accusysteem is de aansturing van het laadproces. EV Europe gebruikt hiervoor alleen nauwkeurig regelbare CAN bus gestuurde Lithium acculaders die volledig worden gecontroleerd door het Battery Management Systeem.