Over ons
Over ons
Over EV Europe
EV Europe mag zich met ruim 15 jaar ervaring in zeer diverse elektrificatie projecten een ervaren leverancier noemen met in de praktijk bewezen systemen.
In deze 15 jaar is veel kennis opgedaan op het gebied van machine, voertuig en vaartuig elektrificatie en op basis hiervan worden de systemen continue verbeterd.
De ontwikkeling van deze systemen is altijd techniek gedreven met als doel de wereld duurzamer te maken door het reduceren van co2 uitstoot.
EV Europe heeft zich de laatste jaren ook steeds meer geprofileerd als partner om gezamenlijk met een klant sub modules te ontwikkelen voor elektrificatie.
Hierbij worden dan in overleg de systemen bepaald, berekend en ontwikkeld en , vervolgens een volledig prototype gebouwd of gezamenlijk een testfase te doorgaan. Dit alles met het uiteindelijke doel om zo ver mogelijk voorbereide sub modules te leveren die een klant zelf kan installeren om zo de time te market te verkorten door gebruik te maken van de kennis en ervaring van EV Europe.
Vincent Heijnsdijk
Heijnsdijk bouwde zijn eerste elektrische auto een jaar of vijftien geleden. ‘Dat was de Smart van mijn zus. De motor was kapot, dus dat was een mooi object om met de ombouw naar elektrische aandrijving te experimenteren. Een valse start: bij de RDW kon-ie niet door de beugel. Ik kon twee dingen doen: stoppen, of eerst de markt afstruinen voor de beste onderdelen die ik kon krijgen, volgens de laatste stand van de techniek ontworpen. Ik heb vervolgens al die onderdelen laten certificeren. De RDW keurde de Smart nu wel goed.’
Naast zijn werk bij een automatiseringsbedrijf in de tuinbouw, gespecialiseerd in de ontwikkeling van elektrische karretjes om in kassen te gebruiken, is Heijnsdijk toen oldtimers gaan elektrificeren. ‘Een hele berg! Renaults 4, 2CV’s, een Dyane, een Honda én een DS.’
In 2018 fuseerde Heijnsdijks eenmansbedrijfje met dat van Schouten tot EV Europe.
Peter Jan Schouten
Peter Jan was net als Vincent voor zichzelf zelf begonnen met de ombouw van oldtimers. “Dan ga je een beetje rondkijken: waar kun je de benodigde spullen vandaan halen? Toen kwam ik al snel, via internet, bij Vincent uit. In een hotel raakten we aan de praat toen we een keer samen naar een potentieel project gingen. Al gauw viel het besluit onze krachten te bundelen.”
We krijgen ook wel gekke telefoontjes’, vertelt Peter Jan. ‘Iemand belde over z’n twee jaar oude BMW. Of we die wilden ombouwen. Maar, zei die man, hij moet dan wel minstens duizend kilometer op een acculading kunnen rijden, want ik zoek graag de grenzen op van wat mogelijk is. Tja, antwoordde ik, daarvoor moet u toch niet bij ons zijn. Wat Tesla nog niet kan, dat kunnen wij ook niet.’