Honda HRV (HRVolta)

Beschrijving

Het doel van de ombouw was een niet gedateerde auto om te bouwen met een niet te hoog gewicht en toch een off road uitstraling. Rembekrachtiging, ABS en een open dak waren een vereiste. De auto moest goed mee kunnen rijden met het verkeer en een actieradius van 100+ km krijgen.

Er is om deze reden gekozen voor een 30 kWatt  motor en een 96 volt accusysteem met een capaciteit van ca. 22 kWatt . Het accupakket is in een nette accubak weggewerkt in de bagageruimte (net achter de stoelen) voor een ideale gewichtsverdeling en minimaal verlies van bagageruimte. Het lastige van deze ombouw was de koppeling tussen de motor en de versnellingsbak. Hiervoor moest het koppelingshuis worden gedeeld en opnieuw bewerkt worden en vervolgens een frame gecreëerd om de motor in op te hangen. Hierin werd ook een aandrijfas lager opgenomen dat normaal in de krukas geplaatst is.

De auto is voorzien van een elektrische vacuümpomp voor de rembekrachtiging en een hydraulische pomp voor de stuurbekrachtiging. Deze kan naar wens worden aan/uit geschakeld.

Details

Gereden km’s

35.000

Bereik

100km

Topsnelheid

130km/h

Bouwjaar: 2000

Omgebouwd: 2015